Reglementen

De TTL heeft een eigen reglement, het reglement is een set van regels en richtlijnen, in aanvulling op de wet en de statuten. In de arbitrage zijn naast spelregels ook een aantal reglementen van belang:

table-tennis-umpire
Huishoudelijk Reglement TTL 2017
Werkwijze Licentie Commissie
Competitiereglement TTL 2017
Regels bekerwedstrijd nieuw
Toernooi Reglement

 

Regels m.b.t. materialen

De NTTB stelt eisen aan de kwaliteit van de materialen die op verschillende niveaus worden gebruikt.

Voor rubbers is de actuele lijst van de ITTF leidend voor alle klassen. Aan tafels en netposten worden uitsluitend specifieke eisen gesteld op landelijk niveau. De eisen aan ballen zijn strenger op landelijk niveau dan in de afdelingsklassen.

Regelgeving 2015 niet-celluloid bal

  • In de eredivisie moet per 1 januari 2015 met de niet-celluloid bal worden gespeeld, de TTL zal zich op 1 januari 2016 hieraan conformeren
  • De volgende toernooien worden met de niet-celluloid bal gespeeld: Masters, NK-A, Final Four, finale eredivisie, de A-jeugdtoernooien (A-Jeugdranglijsttoernooien, Nationale Jeugd Meerkampen en NJK).
  • Vanaf het seizoen 2015-2016 worden alle landelijke toernooien (jeugd en senioren) met de niet-celluloid bal gespeeld.  Vanaf de start van dit seizoen moet in alle landelijke competities met de niet-celluloid bal gespeeld worden.
  • De afdelingen kunnen zelf bepalen vanaf wanneer de afdelingscompetitie en afdelingstoernooien met  de niet-celluloid bal gespeeld moeten worden.

 

Print Friendly, PDF & Email